Zdrowe chipsy? Tak!

17-03-2015, 10:47

Chipsy nie muszą być niezdrowe. Oto kilka pomysłów, jak domowym sposobem przyrządzić zdrową przekąskę dla małego sportowca. Przekonacie się sami, że dzieci je pokochają:

 

Chipsy z cukinii

Składniki:

  • cukinia
  • sól
  • ulubione przyprawy
  • olej roślinny (np. oliwa z oliwek)

 

Przygotowanie:

Cukinię myjemy, suszymy, kroimy na plasterki (3-4 mm). Przykrywamy blachę papierem do pieczenia i układamy cukinię. Posypujemy przyprawami i polewamy lekko olejem.

Piekarnik z funkcją termoobiegu rozgrzewamy do ok. 100 stopni. Gdy plasterki się przyrumienią, przewracamy je na drugą stronę. Czas pieczenia: dotąd, aż cukinia będzie chrupiąca, zwykle ok. 1,5 godziny.

 

Więcej na junior.sport.pl - przejdź>>


Inne proponowane newsy


Wróć do strony głównej

Projekt i wykonanie: cogitech group